Grundejerforeningen-Tornebakken Blistrup

Grundejerforeningen ”Tornebakken

 

 

 

 

Formandsberetning ved generalforsamlingen tirsdag den 12. marts 2024

 

 

Gravearbejder

Der har i årene 2022-23 været udført tre forskellige gravearbejder i vores udstykning. Først var det nye målerbrønde, dernæst nedlæggelse af fibernet og til sidst udskiftning af gamle el skabe. Der har kørt rigtig mange tunge køretøjer m.m. i lang tid, hvilket har gået ud over veje, rabatter og fortove.

 

 

Fibernet

Som nævnt i sidste års beretning blev gravearbejdet med nedlæggelse af fibernet overstået og interesserede grundejere kunne tilslutte sig og vælge udbyder. Arbejdet var præget af de mange køretøjer, fortovsomlægninger samt nedgravning i græsrabatterne. Den efterfølgende retablering: så vi efterlader det i pæn stand, som TDC Net så pænt skrev til os i marts 2023, trak længe ud pga. det dårlige vejr, men med kommunens hjælp blev det udført i maj 2023.

 

 

Asfaltering og ramper

Vi blev i 2021 lovet asfaltering af alle veje i udstykningen. Et arbejde, der blev udsat pga. arbejdet med målerbrønde og fibernet. Kommunen laver udbud på asfaltering hvert 4. år, og selv om vi var med i det seneste udbud, blev vi nedprioriteret, fordi andre vejstrækninger var blevet dårligere end vores! Til gengæld fik 7 grundejere (efter eget ønske) lavet asfaltrampe ind til deres indkørsel.

Bestyrelsen vil efter sit konstituerende møde atter skrive til kommunen om vores ønske om asfaltering samt udskiftning af kantsten og omlægning af fortovsstrækninger.

 

 

Levende hegn mod vej

Bestyrelsen sendte i 2022 brev til 13 grundejere og anmodede om en plan for fjernelse af hegn eller dækning med grøn vegetation, da plankeværker mod vej er i strid med gældende lokalplan. Grundejerne fik frist til 1. maj 2023 til at etablere beplantning. På møde den 3. juli 2023 besluttede bestyrelsen at sende et par prøvesager til kommunens afgørelse. Kommunen har endnu ikke igangsat sagsbehandling.

 

 

Renholdelse af fortov og rendesten samt beskæring af hæk

Der gror desværre meget ukrudt op mellem SF stenene på visse strækninger, og det er den enkelte grundejer, der har pligt til at renholde fortov og rendesten ud for sin matrikel. Endvidere er flere hække i udstykningen vokset ud over rabat og fortov til gene for fodgængere. Der kan med fordel klippes hæk nu inden den begynder at skyde og inden fuglene bygger rede.

 

 

Fastelavnsarrangement

På sidste års generalforsamling fremkom ønske om at afholde fastelavn i udstykningen med bestyrelsen som tovholder og udgiften betalt af foreningens kasse. Dinesha, Høbuen 12 var initiativtager og arrangementet blev afholdt på Høbuen 15 med stort fremmøde, så tak til begge grundejere og deltagerne. Vi fortsætter med fastelavn, så længe der er initivtagere.

 

 

Snerydning og saltning

Ved snefald i november skulle vi finde en ny entreprenør til snerydning og saltning på vores stikveje, så ordningen kom desværre senere i gang end forventet. Og så har vi lavet en ordning, hvor det er entreprenøren, der afgør behovet for snerydning og saltning, da han i forvejen kører på By-

Lyngen og Tornebakken for kommunens regning. Det skulle gerne afføde en bedre rydning end hidtil, hvor det har været op til bestyrelsen at tage stilling.

 

 

Betaling af kontingent

Kassereren måtte i 2023 sende rykker til 29 grundejere om manglende betaling. Der er klart behov for en forbedring desangående! Så jeg gentager rådet fra sidste år: at udskrive bilaget med det samme, så husstanden kan se, at der skal betales. Det er i øvrigt lykkedes at få oplyst alles mailadresse (på nær 2), hvilket sparer både på udgift til breve og gåture til postkasser.

 

 

Asfalt på Østervangen

Østervangen 1A og 1B er en del af Lokalplan 5.6 og dermed pligtige medlemmer af grundejerforeningen. Østervangen 1B har henvendt sig til bestyrelsen for at høre, hvad vi i grundejerforeningen kan gøre for at få repareret de store huller, der er i vejen i begyndelsen af Østervangen (ud for 1A og 1B).

 

Bestyrelsen har svaret: Grundejerforeningen Tornebakken har ingen private veje, og har ikke en aftale med Østervangen om indlemmelse i foreningen. Vedligeholdelse af Østervangen er og bliver en fællesforpligtelse for vejens beboere.

 

 

Hastighedsdæmpning

Tornebakken 8 har henvendt sig til bestyrelsen med ønske om at vi retter henvendelse til kommunen med henblik på hastighedsnedsættelse i området.

 

Jeg har svaret således:

I har et ønske om at bestyrelsen retter henvendelse til kommunen med henblik på hastighedsnedsættelse i området. Bestyrelsen har arbejdet med samme emne i 2021, hvor dette fremgår af referat fra bestyrelsesmøde den 1. juli 2021:

 

”Anne-Grethe har modtaget 31 tilkendegivelser for hastighedsdæmpning, 1 imod og 7 som ikke har tilkendegivet noget bortset fra at de har sendt deres mailadresse.

Anne-Grethe har haft kontakt til Jan Levring i Gribskov Kommune, som tilkendegav, at der ikke har været registreret uheld, så bestyrelsen anser det for usandsynligt, at Gribskov Kommune vil igangsætte hastighedsdæmpning på bekostning af andre steder i kommunen hvor behovet er større.

Henrik H. undersøger om vi kan finde skiltning, som er lovlige hvor det fremgår at hastigheden skal dæmpes.”

 

Herefter blev der indkøbt et blåt/hvidt skilt med ”Pas på legende børn”, der blev opsat ud for By-Lyngen 2A.

 

Efterfølgende – den 4. august 2021 – skrev jeg til kommunen, og bad om at vores ønske om hastighedsdæmpning kom i betragtning i kommunens trafiksikkerhedsplan, jf. vedlagte mail. Kommunen svarede den 23.09.21 således: Din henvendelse om trafikdæmpning på By-Lyngen, Tornebakken og Høbuen vil indgå i de videre vurderinger og prioriteringer, jf. vedlagte mail.

 

Kommunens trafiksikkerhedsplan kan ses her:

Trafiksikkerhedsplan 2022-2027 | Gribskov.dk

 

Ligesom dette fremgår af deres hjemmeside:

Fartvisere og trafiktællinger

Fart og ulykker hænger nøje sammen. Høj fart giver flere alvorlige ulykker. Derfor er det vigtigt at få bilisterne til at overholde farten både i byerne og på landet.

Fartvisere bruges i forbindelse med fokus på skoleveje og særlig belastede veje. Fartvisere måler bilernes hastighed med en radar, men data gemmes ikke.

Kommunen holder øje med trafikkens udvikling ved at gennemføre regelmæssige trafiktællinger, der på udvalgte steder registrerer køretøjernes antal og hastighed.

På baggrund af ovennævnte har bestyrelsen ingen intension om at gøre mere mht. hastighedsdæmpning.

 

 

Jeg har som formand herudover behov for at komme med mine egne synspunkter:

 

Som det ses har jeg fundet tidligere materiale frem fra juli-september 2021 vedrørende emnet. På denne baggrund mener jeg at emnet er uddebatteret, og jeg ønsker ikke igen at rette henvendelse til kommunen.

 

Mht. forslag om bump eller blomsterkasser er dette slet ikke muligt på en offentlig vej, hvor der skal være fremkommelighed for alle transporttyper, ligesom vi fortsat gerne vil have snerydning og saltning på kommunens regning. Og hvem skulle flytte rundt på tunge blomsterkasser?

 

Der har mig bekendt ikke været et eneste uheld eller påkørsel i de 51 år, hvor jeg har boet her, og da vi havde små børn sørgede vi for indhegning ud til vej og for trafiklæring, da børnene blev større. Spørgsmålet er måske mere, hvad forældrene i udstykningen selv kan gøre og bidrage med i forhold til at sikre deres børn. Jeg mener endvidere, at de grundejere, der klager over hastigheden selv bør tage ”tyren ved hornet” og tage en snak med bilisten!

 

 

 

Anne-Grethe Nielsen

Formand

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk